ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Valokuvia Kampin kappelista

Kampin kappeli, Helsinki

Kamppissa avattiin kesäkuun alussa uusi kappeli. Kampin kappeli, tai Hiljaisuuden kappeli, on osa Helsingin designpäävuotta, mutta jää toki paikoilleen vuoden päätyttyäkin.

Olen käynyt kappelissa muutaman kerran ja onhan se hieno. Ainakin se on erilainen kuin ne, missä olen käynyt aiemmin. Puupinta luo omanlaisensa tunnelman kaarevaseinäiseen kappelitilaan.

Siitä en ole varma, kuinka hyvin kappeli toimii hiljentymistilana. Akustiikka on aivan liian hyvä. Ei kannata supista salaisuuksia vieressä istuvalle, koska ääni kantaa vähintään yhtä hyvin kuin Fazerin kupolin alla. Pienemmätkin kolinat ja askeleet kuulee turhankin selvästi.

Aina kun ovi aukeaa, kuuluvat myös eteishallin metelit. Vaikka eteisessä tuntuukin melko hiljaiselta, niin kummasti äänet sieltäkin kantavat sisälle kappeliin. Aivan kuin ne vielä voimistuisivat matkalla. Ja ovi käy tiuhaan, mikä on tietysti hyvä asia.

Kampin kappeli sisältä

Tarpeeksi kauan kun istuu paikallaan, niin saa nauttia myös hiljaisista hetkistä. Välillä saa olla lyhyen tovin yksin ja välillä kaikki muutkin istuvat hiljaa paikoillaan.

Kappeli ei ole kovin iso. Tilaa siellä on vain 60 henkilölle. Seurakunnan tarkoitus ei olekaan järjestää kappelissa jumalanpalveluksia tai muita toimituksia, vaan tarjota tila hiljentymiseen Helsingin ydinkeskustassa.

Kappelin tyyli on pelkistetty ja siten varsin luterilainen. Katolilaiset on kuitenkin otettu huomioon ainakin siten, että etummaisten penkkien alla on korokkeet polvirukousta varten. En tosin tiedä, kuinka kätevä ne on tarvittaessa vetää sieltä esiin.

Ortodoksisia piirteitä kappelista ei näyttäisi löytyvän, vaikka Helsingin metropoliitta Ambrosius olikin paikalla, kun Helsingin piispa Irja Askola siunasi kappelin käyttöön.

Hiljaisuuden kappeli, Kamppi

Matkailijoiden iloksi kappelissa on runsaasti pistorasioita, joten kännykän tai kameran pariston lataaminen onnistuu kätevästi. Eteisessä on Raamattuja useilla eri kielillä, joten myös lukemista löytyy akun täyttymistä odotellessa.

Eteiskäytävän varrelta löytyy myös vessa, mutta se maksaa euron. Maksu menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Olen iloinen siitä, että kaupungin keskeisellä paikalla, missä ihmiset liikkuvat, on nyt uusi hieno kappeli. Toivottavasti moni löytää tiensä sisään. Erityisesti tietysti toivon sitä, että kappelista on apua kirkolle sen varsinaisessa tehtävässä eli sielujen pelastamisessa.

» Katso kaikki 30 valokuvaani Kampin kappelista

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.