ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Helppoa työskentelyä Eezyn kautta

12.4.2014 klo 17.42 | Niko Lipsanen

Toimistokolo

Jos oman yrityksen perustaminen ei vaikuta ainakaan toistaiseksi vaivansa väärtiltä, mutta haluaa silti tehdä hommia yrittäjämäisesti omaa työtänsä myyden, niin Eezy-osuuskunnan kautta työskenteleminen on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Puhun kokemuksesta, sillä olen tehnyt joitakin sivutoimisia hommia, kuten WordPress-ylläpitoa ja valokuvien myyntiä, Eezyn kautta laskuttaen. Eezy ottaa muutaman prosentin palkkiota välistä, mutta vastineeksi vältyn yrittämiseen liittyvästä paperinpyörityksestä, kuten kirjanpidosta, eläkemaksujen laskemisesta yms. Eezy hoitaa ne puolestani.

Nyt Eezyllä on käynnissä tarjouskampanja: Anna palveluun rekisteröityessäsi viitteeksi koodi 00375769, niin saat 25 euron bonuksen käytettäväksi Eezyn palvelumaksuihin.

Jos onnistut saamaan riittävän määrän laskutusta aikaiseksi, niin minuakin muistetaan pienellä palkkiolla Eezyn taholta. Hyötyä kertyy siis molemmille.

Toimistokolo
Sanovat, että liika istuminen on epäterveellistä. Niinpä olen rakentanut sängyn alle viihtyisän toimistokolon, jossa voin olla makuullani silloin, kun työskentelen kotoa käsin.

Minulla ei ole Eezystä kuin hyviä kokemuksia: laskutus on sujunut, maksut ovat tulleet ripeästi (vaikken olekaan lisämaksullista express-palvelua niissä käyttänytkään) ja kysymyksiinikin on vastattu nopeasti ja avuliaasti. Eezylle menneet palkkiotkaan eivät ole tuntuneet suurilta, kun niiden vastineeksi kuitenkin säästyy isolta määrältä vaivaa.

Eezy lisää laskuun arvonlisäveron. Toiminimellä voi pienimuotoista toimintaa pyörittää ilman sen maksamista, mutta toisaalta, jos asiakkaana on yrityksiä, niin silloin ne voivat vastaavasti vähentää alvit omista veroistaan. Tosin jos tulot ovat luonteeltaan tekijänoikeustuloa, kuten valokuvien myynti minulla, niin ne voi laskuttaa arvonlisäverottomana.

Eezyn extranetissä on kätevä laskuri, jolla voi tarkistaa, kuinka paljon laskutushinnasta veroihin, palvelumaksuihin, eläkemaksuihin yms. menee ja kuinka paljon lopulta jää omaan käteen.

Koska Eezyn kautta työskennellessä ei ole yrittäjä, niin silloin ei myöskään menetä oikeuttaan työttömyysturvaan.

Toinen vastaavaa palvelua tarjoava taho on jonkin verran myöhemmin aloittanut Ukko.fi. Sitä en ole kokeillut, joten en osaa sitä sen enempää kehua kuin moittiakaan. Ainakin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen Eezyyn.

Kotisivut: http://www.eezy.fi/
Kampanjakoodi: 00375769

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 12.4.2014 klo 18.47:

  Eezyllä on nykyisin oheispalveluna myös eStreet-sivusto, missä Eezyn kautta työskentelevät voivat esitellä palveluitaan. Sieltä voi käydä myös etsimässä, jos haluaa ostaa työtä joltakulta. Itse en ole palveluitani siellä markkinoinut, joten toimivuudesta en osaa sanoa mitään.