ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Hernesaaren hiiligrilli on nyt auki

Hernesaaren hiiligrilli

Hernesaarenrantaan talven yli rakenteilla ollut hiiligrilli, Birgitta Hernesaari, on nyt avannut ovensa ja terassinsa asiakkaille. Aiheita-blogin testiryhmä kävi heti paikalla.

Tarjolla olisi ollut myös grillituotteita, ainakin hampurilaisia, mutta tällä kertaa testimme keskittyi makeisiin kahvilatarjonnaisiin. Suklaakakku olikin erityisen makoisaa eikä raparperipiirakassakaan moittimista ollut – etenkin, kun sen kanssa sai pehmistä.

Mari kehui myös lattea onnistuneeksi. Irtoteevalikoima ei ollut erityisen laaja, mutta kuitenkin laadukas. Valitsin juomaksi vihreää, tässä blogissa jo aiemmin maisteltua Huangshan maofeng -teetä.

Hernesaaren hiiligrilli: tee, latte, suklaakakku ja raparperipiirakka
Hernesaaren hiiligrillin antimia: vihreä tee, latte, suklaakakku ja raparperipiirakka pehmiksellä.

Hiiligrillin hinnat ovat etelähelsinkiläistä rantakahvilatasoa. Kuvassa pöydällä näkyvät antimet, eli latte, vihreä tee, raparperipiirakka pehmiksellä ja pala suklaakakkua, maksoivat yhteensä 18 euroa ja vähän päälle.

Jos jostakin vähän haluaisi nillittää, niin en erityisemmin pidä noista puristinkannuista, joissa haudutettu tee asiakkaille tarjoillaan. Pitää itse vahtia, että haudutusaika on kohdallaan, ja monen teen kanssa se on tarkkaa puuhaa. Jos unohtuu juttelemaan, kuten kahviloissa usein tapaa käydä, niin tee hautuu yli ja on kitkerää. Sama ongelma on tietysti sihtienkin kanssa pelatessa.

Kun teevalikoima ei Hernesaaren hiiligrillissä niin erityisen laaja ole, niin voisivathan ne olla pannuissa valmiiksi haudutettuina. Asiakas saisi oikein haudutettua teetä suoraan kuppiin ja voisi teen vahtimisen sijaan keskittyä seurusteluun tai maiseman katselemiseen. Ei sitä latteakaan asiakkaan itse tarvinnut valmistaa.

Tällä kertaa haudutus kuitenkin meni kohdalleen, ja tee oli juuri niin hyvää kuin sen pitääkin olla.

Hernesaaren hiiligrilli: terassi ja merimaisema
Hiiligrillin terassilla ei avajaispäivänä ollut ruuhkaa, mutta maisemat merelle ovat komeat.

Terassin tarjoamat maisemat ovat upeat – ainakin, jos sattuu katsomaan merelle päin. Horisonttia ei monesta paikkaa Helsingissä näe, jollei saarille mene. Nurmikentällä kahvilan vieressä olivat viimeistelytyöt vielä vähän kesken, mutta eivätköhän näkymät sinnekin suuntaan tässä kesän myötä vielä parane.

Kahvilarakennuksen ulkonäkö jakaa mielipiteitä. Jotkut naapurit ovat haukkuneet sen mustaksi poltettua puupintaa rumaksi, mutta ainakin minun silmääni se näyttää kivalta. Kolmesta eri rakennuksesta yhdistelty kahvilakokonaisuus on mustasta väristään huolimatta keveän tuntuinen. Ulko- ja sisätilat nivoutuvat hyvin toisiinsa.

Hernesaaren hiiligrilli (Birgitta Hernesaari)
Hernesaaren hiiligrillin myyntitiski, sisätiloja ja mustaa seinää.

Ensivaikutelmamme Birgitta Hernesaari -hiiligrillistä siis kaiken kaikkiaan on hyvä, vaikka voi olla, ettei siellä noilla hinnoilla ihan kauhean usein raaski istuskella. Hampurilaisia tai muita grillitarjoamisia voisi kuitenkin käydä jokin ilta kokeilemassa.

Hiiligrilli sijaitsee Pyhän Birgitan puistossa Eiranrannan kupeessa osoitteessa Hernesaarenranta 2.

Hernesaaren hiiligrilli, Hernesaarenranta 2
Hiiligrilli ja sen terassi Hernesaarenrannassa.

Hernesaaren hiiligrillin työmaa
Hiiligrillin vieressä ulkoalueiden viimeistelytyöt ovat vielä kesken.

Kuvat on otettu perjantaina 6. kesäkuuta 2014.

Tähän artikkeliin on jätetty 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä. Liity mukaan keskusteluun!

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusin sisältö (artikkelit & huomiot)

Keskustelussa nyt

 1. Petri Sainio 25.6.2014 klo 19.45:

  Kävin tänään ensimmäistä kertaa Birgitassa syöden siellä lounasta.

  Ihan ensimmäiseksi on ilolla todettava, että vihdoinkin Helsingissä on ravintola, jossa voi syödä aidosti merellisessä ympäristössä – välillä tuntuu kuin olisi komisario Montalbano kuvitteellisen Vigitan kaupungin rantaravintoloissa! Erikoiskiitos siitä, että paikkaa ei pilattu pakkomusiikin pakkosyötöllä, joten asiakas saa keskittyä maisemiin, ruokailuun ja keskustelemiseen näin halutessaan.

  Henkilökunta oli todella ystävällistä ja palvelualtista. En etukäteen tiennyt paikan lounasaikoja ja meninkin Birgittaan lounasnäkökulmasta myöhässä, mutta asia ei ollut ongelma – sain haluamani annoksen.

  Söin savulohta salaatilla kera uusien perunoiden. Perunat eivät olleet ”sellaisenaan”, vaan sinänsä herkullisen kastike-tyyppisen lisäkkeen kanssa tarjotut. Ainakin kotimaiset uudet perunat ovat yleensä parhaimmillaan omina itseinään, mutta en valita – kastikeseoskin sopi kokonaisuuteen.

  Lohi oli maukas, salaatti tuoretta ja annokseen kuulunut tumma leipäpala (kevyesti sekin grillissä käynyt) oli erinomainen.

  Lohipala ei ollut kovinkaan iso, ja siihen suhteutettuna perunoista oli jopa runsaasti. Itse olisin ehkä mieluummin ottanut hieman enemmän lohta ja vähän vähemmän perunoita, mutta hyvä näinkin.

  Hinta (€12,50) on tietysti aika korkea, mutta olisi toisaalta vaikea kuvitella tuollaisella paikalla sijaitsevan ravintolan voivan juuri halvemmalla annoksia myyvänkään. Ympäristöön ja ruoan laatuun suhteutettuna tuon hinnan silloin tällöin voi ihan mielelläänkin maksaa, mutta mikään päivittäispaikkahan Birgitta ei taviksille ole.

  Lounaaseen kuului kahvi (oli muuten todella hyvä peruskahvi), ja lisäksi otin mustikkapiirakan. Piirakka oli hyvä, mutta pohja ehkä turhan vehnäjauhopainotteinen.

  ilma oli tuulinen ja viileäkö – välillä ripsui vähän vettäkin – mutta kuitenkin ravintolassa oli koko ajan elämää. Myös turistit tuntuvat löytäneen paikan.

  Omasta mielestäni rakennus ja koko kompleksi terasseineen on poikkeuksellisen hyvällä maulla suunniteltu. Lievä Lappi-kitchin vaara on ilmassa, mutta loppujen lopuksi sekin tulee vältettyä.

  Birgittaa on syytä suositella – kauniilla ilmalla varmasti aivan loistava kokemus – ja menestystä toivoa tulevaisuuteen.

  Toivottavasti eivät pilaa paikkaa vastaisuudessakaan soittamalla musiikkia! Olen aiemminkin kävellyt paikan ohitse, enkä nyt ihan varmuudella muista onko siellä soinut vai ei, mutta esim. samoilla seuduilla sijaitseva ravintola Mattolaituri on ainakin boikotissa niin kauan kuin se harjoittaa ympäristöterroria auditiivisen kidutuksen muodossa.

 2. Niko Lipsanen 6.7.2014 klo 21.58:

  Myös Arkkivahti on käynyt Birgitta Hernesaaressa katsastamassa arkkitehtuuria: New in Helsinki (kiitos linkistä @K_KM_K:lle).

Kirjoita kommentti

Sinun pitää kirjautua sisään kommentoidaksesi.