ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Ei näillä hinnoilla, ABC!

22.11.2014 klo 20.22 | Niko Lipsanen

ABC Kuortti: astioiden palautus

Tien päällä on kiva suosia pieniä ja persoonallisia taukopaikkoja. ABC-asemien ja muiden tylsien ketjupaikkojen iso etu kuitenkin on, että ne ovat auki sellaisinakin aikoina, kun itse siellä tiellä tien päällä usein on.

Tänäänkin olisin pysähtynyt Haapasen kotileipomossa Otavassa, mutta olivat lauantaina laittaneet oven kiinni jo klo 14. Niinpä pysähdyin taukoteelle Kuortin ABC-asemalle Pertunmaalla.

ABC-asemilla on kalliit hinnat ja niukasti palvelua, mutta olen hyväksynyt asiaintilan juuri hyvien aukioloaikojen vuoksi. Työntekijät ovat kalliita öisin ja viikonloppuisin, joten itsepalvelulle on perusteensa. Nyt Kuortin ABC:lla on kuitenkin menty jo hyväksyttävyyden rajan yli.

Ennen riitti, että käyttämänsä tarjottimen kuppeineen, servetteineen ja käytettyine teepusseineen tökkäsi tarjotinkärryihin. Ei kovin iso vaiva. Nyt ABC olisi halunnut asiakkaan tekevän työntekijöiden puolesta seuraavankin työvaiheen eli jätteen lajittelun.

Tuollainen on ihan ok jossakin yliopistoruokalassa, mutta sitten pitää olla myös yliopistoruokalan hinnat. ABC on kallis. Enää eivät riitä aukioloajat puolusteluksi. Eikä auta, vaikka kuinka bonuksia saisi. Jätin tarjottimen pöytään. Ja ensi kerralla, jos Haapanen ei ole auki, pysähdyn Teboililla tai Nesteellä.

Kuvassa Osuuskauppa Suur-Savon omistaman ABC Kuortti -liikenneaseman astioidenpalautuspiste. Ohjeistus neuvoo laittamaan ”ruokailuvälineet sivussa oleviin aukkoihin”, ”lautaset pöydälle” ja ”kahvikupit / lasit koreihin”. Lisäksi lajittelupisteessä on roskikset bio- ja energiajätteille sekä reikä juomille.