ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Klingel – kiireettömän aikuisen vaatekauppa

10.4.2015 klo 14.24 | Niko Lipsanen

Minä, kaksi koiraa ja Klingelin vaatteita

Klingel on sponsoroinut tätä artikkelia lahjakortilla.

Klingel kertoo olevansa vaatekauppa aikuiseen makuun. Suomessa se on ilmoittamansa mukaan ollut vuodesta 2004, mutta ainakin minulle kyseessä oli uusi tuttavuus.

Koska olen varsin pitkä enkä aivan laihakaan, niin erityisesti isojen vaatteiden valikoima kiinnostaa. Kuten yleensäkin vaatekaupoissa, valikoima supistuu, mitä isompiin kokoihin mennään (pienikokoisilla varmaan sama juttu). Silti, kun valikoima on jo lähtiessä laaja, niin valinnanvaraa jää myös vähän erikoisemman kokoisillekin – Klingelissä itse asiassa yllättävänkin hyvin.

Vaikka Klingel mainostaakin olevansa enemmän aikuiseen makuun suunnattu, niin päädyin valitsemaan ostokseni valikoiman ehkä vähän nuorekkaammasta päästä. Haluanko kieltää keski-ikäistymiseni? Tai ehkä sekin vaikutti, että etenkin niissä ”aikuisemmissa” vaatteissa valikoima supistui merkittävämmin, mitä isompiin kokoihin mentiin.

Kenkiä ostaessa Klingel neuvoo valitsemaan vähän isomman koon kuin mitä normaalisti käyttää. Neuvo oli paikallaan: 47 on minulle usein aavistuksen väljä, mutta Klingelistä tilattuna napakka. Ei kuitenkaan liian napakka: viikon käytöllä nauhakengät ovat alkaneet muotoutua jalkoihin sopiviksi eikä mitään ikäviä hiertymiäkään ole tullut.

Ostin myös nahkaiset sandaalit. Ne olen vain sovittanut, kun ei ole vielä ollut oikein sandaalisäitä. Tuntuvat laadukkailta – liekö sandaaleista roikkuva Made in Italy -lappunen vaikuttanut tuntemuksiin?

Klingel sandaalit, nahkaa, harmaat, 39,99 eur

Svetaritakin (itse kutsuisin sitä huppariksi) kanssa pääsin kokeilemaan myös palauttamista, sillä koko ja värikään eivät kerralla osuneet oikein kohdilleen. Tämä on se syy, miksi en ole aiemmin juuri ostellut vaatteita verkosta: vaatteiden vaihtelu postin (tai Klingelin tapauksessa Siwan) kautta vaikuttaa vaivalloiselta. Ei se loppujen lopuksi kovin vaivalloista ollut, mutta vähän hitaanpuoleista.

Kun laskee yhteen alkuperäisen tilauksen useamman käsittely- ja toimituspäivän, sitten uudestaan saman verran palautus- ja vaihtoprosessiin ja päälle vielä väliin osuneen pääsiäisen, niin ei tämä kovin kiireiselle sovi. Nopeammin vaatteensa saa, kun kävelee kauppaan, jos vaan valikoimaa löytyy (isokokoisille ei aina löydy). Mutta ehkä aikuiseen kypsyyteen kuuluu tietty ennakointi ja harkitsevuus: vaateostoksia on syytä tehdä jo vähän ennen kuin viimeisetkin kengät ja puserot ovat hajonneet ja virttyneet käyttökelvottomiksi.

Svetaritakin kangas oli vähän ohuempaa kuin mitä ennakkoon odotin, mutta se on varmaan ihan ok, kun on kesä kuitenkin tulossa.

Kuvissa on Klingelin tuotteita seuraavasti:
– Men Plus -svetaritakki, royalsininen 34,99 eur
– Nauhakengät, mustat, 49,99 eur
– Sandaalit, harmaat, 49,99 eur (nykyinen hinta 39,99 eur)
Farkut ovat jostain muualta. Koirat ovat naapurin. Klingelin toimituskuluiksi oli ostoskorivaiheessa merkitty 5,90 eur, mutta se ei näy laskulla. Olikohan se jokin bloggaaja-alennus vai tuleeko kaikille? Kaupanpäällisenä tuli vielä rannekorusetti, joka vaimon mielestä oli ihan kiva sekin. Kuvan sandaaleista otin itse, kuvat minusta (ja koirista) on ottanut Mari Taskinen.

Klingel svetaritakki (royalsininen) ja Klingel nauhakengät (mustat)

Tähän artikkeliin on jätetty 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusin sisältö (artikkelit & huomiot)