ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Vasenkätinen lippulaite Barcelonassa

Vasenkätinen lippulaite Barcelonan metrossa

Barcelonan päärautatieasemalla Santsilla vasenkätistä matkustajaa kohtasi iloinen yllätys: metroporttien lippulaitteet olivat vasenkätiset!

Kerrankin sai mennä laitteista läpi syöttäen lipun laitteeseen luontevasti vasemmalla kädellä. On nimittäin joskus käynyt oikeakätisten laitteiden kanssa niinkin, että lipun laitettua portti on avautunut väärältä puolelta.

Sen verran oikeakätisiä kuitenkin paapotaan, että vastaavan virheen tapahtuminen heille on ehkäisty ylimääräisillä kaiteilla ja näkyvillä ohjauslapuilla. Se lienee kuitenkin paikallaan: oikeakätiset eivät ole yhtä tottuneita toimimaan toiskätisesti kuin me vasenkätiset.

Muilla metroasemilla en vasenkätisiä portteja nähnyt. Niinpä piti sitten poislähtiessä ottaa kuva Santsin aseman metroporteista, jotta tulivat dokumentoitua tähän blogiin.

Kuvan tilanne on siis lavastettu: en ole menossa minnekään, vaan vain kulkemassa porttien läpi kuvan ottamista varten. Aivan kuin porttien automatiikka olisi jostakin tiennyt, että kyse on lavastuksesta, sillä portti nielaisi päivälippuni (jossa oli vielä aikaa jäljellä) sisäänsä ja meni sen jälkeen jumiin. Koska olimme lähdössä kaupungista pois, eikä lipulle siis ollut enää tarvetta, en jäänyt asiaa selvittämään.

Ohjelappu oikeakätisille

Ylemmässä kuvassa olen minä Santsin rautatieaseman metroportilla, alemmassa on porttiin kiinnitetty ohjelappu oikeakätisiä varten. Ylemmän kuvan otti Mari Taskinen, alemman minä itse (molemmat 28.5.2015).

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.