ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

kreikka

Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "kreikka".

Kreikkalainen junalippu

Junalippu Argos-Korintti

Laatikoita siivotessa löytää kaikenlaisia pieniä muistoja. Kuten nyt vaikkapa kreikkalaisen junalipun syksyltä 2004.

Matkustin kyseisellä lipulla Peloponnesoksella välin Argos–Korintti 1. marraskuuta 2004. Tarkoituksenani oli mennä Nafpliosta Korinttiin bussilla, mutta bussin rahastajalla ei ollut vaihtorahaa eivätkä kolikkoni riittäneet Argosia pidemmälle. Niinpä vietin pari tuntia Argosin kaupungissa ja jatkoin matkaa junalla.

Junalippu oli hauskan vanhanaikainen pieni pahvilappu. Muistan hämärästi saaneeni vastaavan konduktööriltä joskus pienenä jonkinlaisena lasten leikkilippuna, kun en tainnut omaa lippua silloin vielä tarvita. Vai olisiko tuollaisia ollut käytössä pääkaupunkiseudun raideliikenteessä vielä joskus 1970- ja 80-lukujen vaihteessa?

Suomalaiset anarkistit ovat kilttejä

Anarkistit osoittavat mieltään

Eilen alkuillasta näin Aleksanterikadulla kävellessäni poliisiautojen vilkkuvia valoja Senaatintorin suunnassa. Uteliaana menin tietysti paikalle katsomaan. Siellä oli kourallinen anarkisteja punamustien lippujensa ja banderolliensa kanssa osoittamassa mieltään maailman pahuutta vastaan tukkimalla raitiovaunuliikenteen kulun.

Ilmeisesti he olivat tulleet jo vähän pidemmältä, mutta pitivät taukoa Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kulmassa huudellen solidaarisuutta Kreikalle ja kyttiä sioiksi ja murhaajiksi. Meitä katsojiakin oli jonkin verran. Osa huuteli heille takaisin, ja muutama nauroi. Jotkut ottivat valokuvia, kuten minäkin.

Ateenaan voisi mennä uudestaankin

Kuja Akropolin rinteellä Ateenassa

Ateenan mellakkauutisia lukiessa on tullut muisteltua muutaman vuoden takaista Kreikan-reissua. Myös Panteionin yliopisto, jossa tuolloin oli kaupunkihistorian konferenssi, näyttää olevan osa rähinäaluetta. Silloin ei mellakoitu.

Itse asiassa minulle jäi mielikuva Ateenasta varsin rauhallisena ja leppoisana kaupunkina. Se ei ilmeisesti vastaa useimpien siellä käyneiden kuvaa ilman mellakoitakaan. Mielikuvaani vaikuttaa varmasti se, että hotellimme oli rauhallisessa Koukakin kaupunginosassa Akropolin eteläpuolella ja tuo alue tuli Ateenasta tutuimmaksi. Jos olisin majoittunut ruuhkaisemmille alueille Akropolin pohjoispuolella tai turistien täyttämään Plakaan, niin kuva olisi voinut muodostua varsin toisenlaiseksi. Vaikka oli Plakassakin ihan mukavia kulmia (oheinen kuvakin on sieltä).

Oliiviöljyissä on eroja

Oliiviöljyt

Vaimoni Mari ei aikaisemmin pitänyt oliiviöljyistä, koska oli saanut lähinnä halvimpia espanjalaisia öljyjä. Innostus virisi kuitenkin tuliaisina saadun kreetalaisen oliiviöljyn myötä, kun hän havaitsi, että oliiviöljyillä todellakin on eroa. Sen jälkeen hän onkin etsinyt täydellistä oliiviöljyä vertailemalla Suomesta saatavia laatuja. Valikoima täällä koostuu lähinnä kahdesta tyypistä: toisiaan muistuttavista espanjalaisista ja sitten kreikkalaisista.

RSS RSS feed

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusimmat artikkelit