Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin
kuvasarjat
Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "kuvasarjat".
Maa valkoisena toukokuussa
Välillä paistaa aurinko; välillä sataa lunta niin, että on maa valkoisena. On tämä kummallinen toukokuu. Muistan, että joskus on satanut lunta äitienpäivänä, mutta ei sentään monena päivänä peräkkäin.
Kuva yllä on eiliseltä Kampissa. Alempana muutama äsken otettu:
10.5.2017 | 1 | Lue koko artikkeli »
Viemärikylän tyttö voitti missikisan
Miss Dominica -kisa 2017 ratkesi eilen, ja voittajaksi kruunattiin Jade Romain, 24, Gutter Villagesta. Kuvan hänestä (yllä) otin karnevaalien avajaiskulkueessa 4.2.2017.
Romainin kotipaikka on Gutter Village, eli suomeksi ”viemärikylä” tai ”avo-ojakylä”. Se on Goodwillin lähiön kainalossa Roseaussa sijaitseva pieni esikaupunkialue. Paikka on minulle tuttu, sillä asustelin siinä melko lähellä Goodwillin puolella pari kuukautta keväällä 1999.
25.2.2017 | 1 | Lue koko artikkeli »
Karibian-matkan 2017 tviitit
Kävin tammi-helmikuussa 2017 New Yorkissa, Guadeloupella ja Dominicalla. Suurimman osan ajasta vietin viimeksi mainitulla. Otin tähän merkintään talteen matkatviittini ennen kuin ne katoavat Twitterin syövereihin. Näin on helpompi lukea niitä matkapäiväkirjana myöhemminkin.
7.1.2017
Matkustuslupa Yhdysvaltoihin myönnetty. Tarkoitukseni tosin ei ole käydä siellä kuin konetta vaihtamassa (mennessä pitää yöpyäkin). #karibia
Saatan ehtiä käväisemään aamiaisella Manhattanilla. Jos paluulento ajoissa, niin ehkä vaikka vähän käveleskelläkin.
14.1.2017
Tuoppi Matryoshkaa lentokentällä. Tästä matka alkaa. #HEL – #ARN – #JFK – #PTP – #DOM.
24.2.2017 | Kommentit pois päältä artikkelissa Karibian-matkan 2017 tviitit | Lue koko artikkeli »
Joulun mysteeri: tyhjä seimi

Viime vuonna olin jouluna Roomassa. Ajattelin tänä vuonna laittaa blogiini kuvan Vatikaanin jouluseimestä jouluksi, mutta kuvia tutkiessani jäin ihmettelemään: missä on Jeesus-lapsi?
Seimen vierellä Maria nostelee kapaloitaan ja Joosef levittelee käsiään. Molemmat näyttävät siltä kuin etsisivät kadonnutta Jeesusta. Seimen viereen on polvistunut myös joku kolmas henkilö. Jeesusta vain ei näy missään. Puuttuuko seimiasetelmasta sen keskushenkilö siis kokonaan?
Alla vielä osarajaus kuvasta, jossa näkyy vähän tarkemmin hölmistyneen (tai hätääntyneen?) näköinen Maria kapaloita penkomassa.
23.12.2016 | 2 | Lue koko artikkeli »
Helsingin top 10 paikat ja asiat
Helsinkiläisten Helsinki -Facebook-ryhmässä – johon kuulun, vaikka tällainen moottoritientuoma suursavolainen olenkin – kyseltiin Helsingin top 10 -paikkojen ja -asioiden perään. Tein kuvakollaasin kymmenestä ensin mieleen tulleesta. Vähän tuli kieltämättä vedettyä kotikulmille päin Etelä-Helsinkiin.
1. Hernesaarenkatu
Kotikatuni viimeiset 21 vuotta: lähellä keskustaa, lähellä merta, ja aivan mahtavat naapurit.
2. Mikael Agricolan kirkko ja sunnuntain klo 12 messu
En tänne ihan joka sunnuntai ehdi, mutta kerran-pari kuussa kuitenkin. Agricolan kirkossa olen myös mennyt naimisiin.
30.10.2016 | 4 | Lue koko artikkeli »
Kuvia ja muutama ajatus Rantakylän koulun purkamisesta
Kävin ottamassa muutaman ilta-aurinkokuvan vanhan yläasteeni, Rantakylän koulun, purkamisesta. Ei tuntunut haikealta, vaikka eivät muistot siellä 1980-luvun lopulla vietetyistä kolmesta vuodesta nyt pääosin niin erityisen huonoja ole.
Koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista (L-S 3.2.16). Jostain syystä erityisesti koulujen rakentaminen tuntuu olevan Suomessa kovin hankalaa. Aivan koko koulua ei pureta, mutta nuo purettavat osat ovat juuri ne, missä minä yläasteeni aikoinaan vietin.
1.8.2016 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kuvia ja muutama ajatus Rantakylän koulun purkamisesta | Lue koko artikkeli »
Hernesaaren hiiligrilli on nyt auki
Hernesaarenrantaan talven yli rakenteilla ollut hiiligrilli, Birgitta Hernesaari, on nyt avannut ovensa ja terassinsa asiakkaille. Aiheita-blogin testiryhmä kävi heti paikalla.
Tarjolla olisi ollut myös grillituotteita, ainakin hampurilaisia, mutta tällä kertaa testimme keskittyi makeisiin kahvilatarjonnaisiin. Suklaakakku olikin erityisen makoisaa eikä raparperipiirakassakaan moittimista ollut – etenkin, kun sen kanssa sai pehmistä.
Mari kehui myös lattea onnistuneeksi. Irtoteevalikoima ei ollut erityisen laaja, mutta kuitenkin laadukas. Valitsin juomaksi vihreää, tässä blogissa jo aiemmin maisteltua Huangshan maofeng -teetä.
6.6.2014 | 2 | Lue koko artikkeli »
Dogfien kuvaamisen haasteellisuudesta
Dogfie on kuva, jonka kuvaaja ottaa itsestään koiran kanssa. Olisiko se suomeksi sitten koirutsie?
Monien koirien kanssa haastavaksi kuvaamisen tekee, että kun naamansa laittaa koiran naaman viereen, jälkimmäisestä työntyy ulos kieli, joka alkaa lipoa ensimmäistä. Ihan hauska kuvahan se toki sellainenkin on.
Kun ihmisen ja koiran yhteinen historia on kuitenkin niinkin pitkä kuin se on, niin kuinka tällainen ominaisuus ei ole aikojen kuluessa karsiutunut koirista pois?
30.5.2014 | 3 | Lue koko artikkeli »
City Hotel Portus on edullinen majapaikka Tallinnan satamassa
Jos hotelliin menee vain nukkumaan, ei hienoilla puitteilla ole niin väliä. Riittää, että huone on lämmin ja sänky mukava sekä vessa toimiva ja siisti. Ehkä aamiainenkin voisi olla ihan kiva.
Nämä puitteet tarjoaa Tallinnassa edullisesti esimerkiksi City Hotel Portus, joka sijaitsee satamassa aivan D-terminaalin vieressä. Sijainti on erityisen kätevä, jos tulee Tallinnaan Tallinkin laivoilla.
Mari ja minä tulimme Viking XPRS:llä A-terminaalin, mistä hotellille on kilometrin kävelymatka. Jos ei halua kävellä, niin terminaalien välin pääsee kulkemaan myös 20 minuutin välein liikennöivällä bussilla numero 2.
7.2.2014 | Kommentit pois päältä artikkelissa City Hotel Portus on edullinen majapaikka Tallinnan satamassa | Lue koko artikkeli »
Jouluinen kotikirppis avaa ovensa tänään
Hernesaarenkatu 15:ssä avaa tänään keskiviikkona 11.12.2013 klo 16.00 ovensa kotikirppis, jossa on myynnissä vanhoja nostalgisia joulukoristeita, kankaisia liinoja, joulukrääsää sekä paljon lasitavaraa ja kristallia (mm. Iittala, Riihimäki).
Aukioloajat ovat klo 16–21 paitsi lauantaina ja sunnuntaina, jolloin olemme auki klo 12–19.
Kirppis on auki keskiviikosta keskiviikkoon, eli 18.12. asti, jos vain tavaraa riittää.
Alempana tässä merkinnässä on joitakin kuvia kirppiksesta sekä myynnissä olevista tavaroista. Tavaraa on kuitenkin kaiken kaikkiaan enemmänkin kuin mitä kuvissa näkyy.
11.12.2013 | 1 | Lue koko artikkeli »
Valokuvia Kalixin ja Keminmaan kirkoista
Ruotsin ja Suomen pohjoisimmat kivikirkot sijaitsevat Kalixissa ja Keminmaassa. Molemmat paikkakunnat ovat Perämeren rannalla, noin 60 kilometrin päässä toisistaan.
Kalixin, tai siis suomeksi Kainuun tai Alikainuun, kirkko on näistä kahdesta vanhempi. Sen rakentaminen lienee aloitettu jo 1400-luvun alkupuoliskolla. Käyttöön se vihittiin vuonna 1472. Keminmaan keskiaikainen kirkko on 1500-luvulta.
Vierailin molemmissa kirkoissa siskoni kanssa, kun palasimme Lapista etelään elokuun lopulla. Sää suosi meitä, ja pääsimme katsomaan molemmat kirkot kauniissa auringonpaisteessa. Kumpikaan kirkoista ei ollut varsinaisesti auki, mutta Kalixin kirkkoon pääsimme siivoajien siivellä. Keminmaan kirkon sisätiloja pääsimme katsomaan vain ikkunasta kurkkien.
9.10.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Valokuvia Kalixin ja Keminmaan kirkoista | Lue koko artikkeli »
Viking Grace on kertavierailun väärti
Viking Linen uusin autolautta, M/S Viking Grace, otettiin käyttöön tämän vuoden tammikuussa. Se on saanut kehuja etenkin design-sisustuksestaan ja ympäristöystävällisen LNG:n (nesteytetty maakaasu) käytöstä polttoaineena.
Aivan ensimmäisten joukossa en kyytiin ehtinyt, mutta heinäkuun lopulla tulin Marin kanssa Gracen päivävuorolla Tukholmasta Turkuun. Laiva oli kieltämättä hieno ja sisustus oli tyylikkämpi kuin mihin ruotsinlaivoilla on tähän asti tottunut.
Laivan kotisatama on Maarianhamina, jossa se pikaisesti matkan varrella käy pysähtymässäkin. Perässä ei kuitenkaan liehu Ahvenanmaan maakunnan vaan Suomen lippu.
13.8.2013 | 1 | Lue koko artikkeli »
Valokuvia Himalansaaren kirkosta Ristiinassa
Himalansaaren kylä sijaitsee keskeisellä paikalla hyvin vesireittien varrella Yövedellä. Silloin, kun Saimaa vielä oli Savon ja Etelä-Karjalan valtaväylä, Himalansaari oli lähiseudun keskus. Maanteitä pitkin kylä on kuitenkin kovin syrjässä.
Ristiinan kirkko on kylästä lähes parinkymmenen kilometrin päässä (maanteitse matkaa tulee vielä kymmenkunta lisää). Sata vuotta sitten se oli pitkä taival sunnuntaiaamuna taitettavaksi. Niinpä kyläläiset päättivät rakentaa Himalansaareen rukoushuoneen toimittamaan kyläkirkon virkaa. Rakennusmestari Kaarlo A. Honkavaaran suunnittelema puinen rakennus valmistui vuonna 1915.
Museovirasto on luokitellut Himalansaaren kylän, ja sen mukana kirkonkin, valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.
Nykyisin Himalansaari on, kuten muukin entisen Ristiinan kunnan alue, osa Mikkelin kaupunkia.
9.7.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Valokuvia Himalansaaren kirkosta Ristiinassa | Lue koko artikkeli »
Elis Sinistön Villa Mehu on yhä yllättävän hyvässä kunnossa
Tanssija, ite-taiteilija ja keksijä Elis Sinistö (1912–2004) asui pääasiassa kierrätysmateriaaleista rakentamassaan Villa Mehussa Kirkkonummen Veklahden metsässä lähes 50 vuotta. Eliksen oman talon lisäksi Villa Mehussa on monia muita vieras- ja muita majoja, sauna, tanssiareena ym.
Vanhimmat rakennukset lienevät kaivo ja kellari, joiden valmistumiset Sinistö on päivännyt vuosille 1956 ja 1960. Ne ovat tyyliltään vielä melko perinteisiä ja materiaaleiltaankin tavanomaisia. Liekö käytäntö sanellut ratkaisun vai onko Sinistöllä vielä alkuvuosinaan ollut tarkoitus rakentaa jotakin vähemmän valtavirrasta poikkeavaa?
Suurimmassa osassa Villa Mehun rakennelmista ei ole mitään tavanomaista. Romuista rakennetut vierasmajat on nimetty hienosti, kuten ”Free Hotel Elite” tai ”Matkakoti Kulkuri Santtu”. Erilaisia kylttejä on ympäri aluetta niin suomeksi, englanniksi kuin ranskaksikin kirjoitettuna – tosin oikeinkirjoitus ei näyttänyt olleen Sinistön vahvuuksia millään kielellä.
2.7.2013 | 2 | Lue koko artikkeli »
Valokuvia Nairobista ja Kiberasta
Nairobi on Kenian pääkaupunki ja Kibera sen suurin slummi. Joskus Kiberaa on sanottu myös Afrikan suurimmaksi slummiksi, mutta sitä se ei – ainakaan enää – ole.
Siitä, kun Nairobissa kävin, on aikaa jo kahdeksan vuotta. Kuvasarjassa olevat valokuvatkin olen julkaissut sivuillani jo aiemmin. Koska etenkin Kiberasta ottamani kuvat ovat osoittautuneet suhteellisen suosituiksi, päätin julkaista kuvat uudestaan suurempina ja paremmin korjailtuina.
Aikaisemmilla kuvasivuillani oli joukko otoksia myös YK:n Afrikan-päämajasta Nairobin lähellä Gigirissä. Ne eivät kuitenkaan ole juuri herättäneet kiinnostusta, ja jätinkin ne siksi pois tästä uudelleenjulkaisusta.
15.5.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Valokuvia Nairobista ja Kiberasta | Lue koko artikkeli »
Kakkubuffetissa kakkua mahan täydeltä
Kakkugallerian kakkubuffetin olemassaolo on ollut tiedossani jo pitkään. Kakkugallerian kakutkin ovat tuttuja. Silti olen onnistunut vastustamaan kiusausta mennä mättämään sisääni valtavat määrät kakkua – eiliseen asti.
Tällainen koitos vaati valmistelua. Söin ensin kevyesti vähän spagettia ja tomaattikastiketta kotona. Sen jälkeen menin Yrjönkadulle uimaan, saunomaan ja nälkää kasvattamaan.
Juuri ennen kakkubuffettia haukkasin vielä vastapäisessä McDonald’sissa parin euron tacohampurilaisen, että oli vähän suolaista pohjalla.
Sitten Erottajan Kakkugalleriaan, jossa olikin kohtuullisen väljää. Pääsin ikkunapöytään istumaan.
8.5.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kakkubuffetissa kakkua mahan täydeltä | Lue koko artikkeli »
Valokuvia Olhavan seudun linja-autoista
Sarjassa ”laajoja kansanjoukkoja aivan rajattoman paljon kiinnostavat artikkelit” julkaisen tällä kertaa 24 valokuvan sarjan Olhavan seudun linja-autoista.
Olhava (Volhov) on 47 tuhannen asukkaan kaupunki Olhavan piirissä Leningradin alueella Venäjällä. Kaupunki sijaitsee Laatokkaan laskevan Olhavajoen kahden puolen. Kaupungin kaksi puoliskoa ovat useamman kilometrin päässä toisistaan.
Kävin Olhavassa puolitoista vuotta sitten syksyllä. Linja-autot, niin hienoja kuin ne ovatkin, eivät varsinaisesti olleet syynä matkaan. Pääkohteena minulla ja siskollani oli Olhavan lähistöllä sijaitseva Vanha-Laatokka, jota joskus Venäjän ensimmäiseksi pääkaupungiksikin tituleerataan.
Olhavan monipuolinen bussikalusto, josta monet yksilöt vaikuttivat olevan ruotsalaista perua, ei kuitenkaan jäänyt ilman huomiotani. Vanhat suomalaiset bussit olisivat toki olleet nostalgisempia, mutta hauskoja olivat nämä ruotsalaisetkin.
8.4.2013 | 1 | Lue koko artikkeli »
Via Crucis 2013 Helsingin kaduilla
Via Crucis -kärsimysnäytelmä on vuosittainen pitkäperjantain tapahtuma Helsingin kaduilla. Kovin usein en ole sitä päässyt näkemään, koska olemme usein olleet pääsiäisen pois kaupungista. Edellisen kerran näin näytelmän neljä vuotta sitten, ja silloin en ollut erityisen vakuuttunut.
Tänäkin vuonna menin katsomaan näytelmän jo kenraaliharjoitusiltana. Tällä kertaa esityksessä ei ollut päälleliimattua yhteiskunnallista teemaa, mikä ainakin minusta on hyvä asia. Paino oli nyt kiirastorstain ja pitkäperjantain tapahtumilla, eli toisin sanoen Kristuksen kärsimystiessä.
Otin tietysti myös valokuvia. Tällä kertaa minulla oli monopodi mukana, minkä ansiosta kuvat eivät ole niin epätarkkoja kuin viimeksi. Toki liikkuvien kohteiden kuvaaminen hämärässä illassa on silti haastavaa.
29.3.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Via Crucis 2013 Helsingin kaduilla | Lue koko artikkeli »
Kuvia Suomen ja Ruotsin Karesuvannoista
Jatketaan vielä tätä Lappi-valokuvien sarjaa. Tällä kertaa olisi vuorossa kuvia Karesuvannon kylästä sekä Suomen että Ruotsin puolelta.
Karesuvanto on vähän isompi kylä kuin edellisessä kuvasarjassa esitelty Maunu. Ruotsin puolella on kirkko, kirjasto ja kauppoja, ja Suomenkin puolella ainakin huoltoasema sekä pari baaria. Ruotsin puolella kylä kuitenkin taitaa nykyään olla huomattavasti eläväisempi.
Karesuvanto on lestadiolaisuuden synnyinseutua. Lars Levi Laestadiuksen pirtti on edelleen paikallaan Ruotsin puolella kylää. Se on nykyisin museo, mutta ainakin infotaulun mukaan sitä käytetään edelleen myös hartaustilaisuuksien järjestämiseen.
22.3.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kuvia Suomen ja Ruotsin Karesuvannoista | Lue koko artikkeli »
Kolme kuvaa Maunun kylästä
Maunu on kylä Enontekiön ja Kiirunan kunnissa Suomen ja Ruotsin rajalla, molemmin puolin Könkämäeno-rajajokea. Mökkeilin sen liepeillä noin viikon viime vuoden kevättalvella, ja otin toki myös valokuvia.
Toisin kuin otsikossa sanotaan, kuvia ei varsinaisesti ole vain kolme, vaan yhteensä 30. Tähän blogimerkintään nostan niistä kuitenkin esille kolme, koska ne ovat mielestäni hauskoja, kuvaavia tai sitten jotenkin omituisia.
Kaikki Maunussa ottamani kuvat on otettu Suomen puolella jokea. Osassa toki näkyy Ruotsiakin. Tässä ensimmäisessä kuvassa ei pitäisi näkyä, mutta jotakin kovin ruotsalaista siinä kuitenkin on.
15.3.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kolme kuvaa Maunun kylästä | Lue koko artikkeli »
Kallio sai uuden kirkkoherran
Kallion seurakunta sai eilen uuden kirkkoherran, kun Teemu Laajasalo vihittiin virkaansa sunnuntain messussa. Olin pari viikkoa aikaisemmin ollut läksiäismessussa Agricolan kirkossa täällä tuomiokirkkoseurakunnan puolella. Kun en ole ennen ollut kirkkoherraksi virkaanasettamista ollut seuraamassa, niin päätin sitten mennä Kallioon sitä katsomaan.
Olihan se komea tapahtuma. Kallion kirkko oli lähes ääriään myöten täynnä. Aikaakin meni. Kun yleensä pari tuntia messun alun jälkeen on jo kirkkokahvitkin juotu, niin nyt silloin päästin vasta jakamaan ehtoollista. Koko messu kesti lähes kolme tuntia.
Vanhan testamentin lukukappale oli Jesajan kirjan 58. luvusta, jossa varoitetaan tekopyhyydestä paastoamisessa. Virkaanastujaissaarnassaan Laajasalo sanoi, että kirkko on oikea tekopyhyyden mestari. En muista sanamuotoja, mutta hän puhui siitä, kuinka tekopyhyyteen on niin helppo sortua. Kallion kirkkoherrana hän lupasi pyrkiä siihen, että seurakunnassa vaikuttaisi aito pyhyys tekopyhyyden sijaan.
11.2.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kallio sai uuden kirkkoherran | Lue koko artikkeli »
Näin käytät Tallinnan joukkoliikennettä
Tallinnan joukkoliikenne on vuoden 2013 alusta ollut maksutonta, mutta vain tallinnalaisille. Me muut joudumme yhä maksamaan matkoistamme. Jos vähänkään enemmän Tallinnassa liikkuu, niin kätevin tapa maksaa on hankkia matkakortti. Sellaisen saa esimerkiksi Tallinnan sataman R-kioskista, josta omanikin ostin.
Kuljettajalta voi edelleen ostaa vaihdottoman kertalipun, mutta sellainen maksaa 1,60 euroa. Varaa tällöin pientä rahaa, mieluummin tasaraha, valmiiksi, ja mene sisään etuovesta.
Matkakortti maksaa kaksi euroa, ja sille ladatulla arvolla maksettaessa lippu maksaa 1,10 euroa. Matkakortilla ostettaessa lipun hintaan sisältyy myös tunnin vaihto. Matkakortin kanssa liikennevälineisiin (bussi, johdinauto tai raitiovaunu) voi mennä sisään mistä ovesta tahansa.
7.1.2013 | 23 | Lue koko artikkeli »
Eckerö Linen uusi Finlandia on kallis ja kolkko
Joulukuiselta matkalta Eckerö Linen nyt jo liikenteestä poistuneella Nordlandia-laivalla tehdyltä reissulta jäi käteen yksi bonuslippu. Niinpä kävin eilen Tallinnassa ja katsoin samalla, minkälainen alus saman firman uusi M/S Finlandia on.
Tai eihän Finlandia uusi alus ole. Se on rakennettu jo 2001 ja liikennöinyt Välimerellä nimellä M/S Moby Freedom. Kuluneet vuodet näkyvät kuluneisuutena, vaikka kahviloita ja ravintoloita onkin uusittu sen verran, että paikoin Finlandiassa on myös uuden laivan tuntua.
Matka Helsingin Länsisatamasta alkaa kävelemällä valtavan pitkää putkea pitkin laiturialueen päähän, mistä Finlandia lähtee. Laivan sisääntuloaula panelointeineen on kovin kolkko. Ensivaikutelma ei ole hyvä.
3.1.2013 | 7 | Lue koko artikkeli »
Valokuvia Kampin kappelista
Kamppissa avattiin kesäkuun alussa uusi kappeli. Kampin kappeli, tai Hiljaisuuden kappeli, on osa Helsingin designpäävuotta, mutta jää toki paikoilleen vuoden päätyttyäkin.
Olen käynyt kappelissa muutaman kerran ja onhan se hieno. Ainakin se on erilainen kuin ne, missä olen käynyt aiemmin. Puupinta luo omanlaisensa tunnelman kaarevaseinäiseen kappelitilaan.
Siitä en ole varma, kuinka hyvin kappeli toimii hiljentymistilana. Akustiikka on aivan liian hyvä. Ei kannata supista salaisuuksia vieressä istuvalle, koska ääni kantaa vähintään yhtä hyvin kuin Fazerin kupolin alla. Pienemmätkin kolinat ja askeleet kuulee turhankin selvästi.
Aina kun ovi aukeaa, kuuluvat myös eteishallin metelit. Vaikka eteisessä tuntuukin melko hiljaiselta, niin kummasti äänet sieltäkin kantavat sisälle kappeliin. Aivan kuin ne vielä voimistuisivat matkalla. Ja ovi käy tiuhaan, mikä on tietysti hyvä asia.
7.7.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Valokuvia Kampin kappelista | Lue koko artikkeli »
Onnibussin kyydissä Turkuun ja Tampereelle
Sääntelyn murtuminen avaa uusia mahdollisuuksia kilpailulle linja-autoliikenteessä, ja tähän rakoon on tarttunut uusi halpabussien verkosto Onnibus.
Ensimmäinen reitti Tampereelta Poriin on ollut käytössä jo vuoden alusta asti. Kesäkuussa aloitettiin liikenne Helsingistä Tampereelle ja Turkuun.
Kävin testaamassa molemmat Helsingistä lähtevät reitit. Joistakin minulle tuntemattomista byrokratian kiemuroista johtuen Turun Onnibussi lähtee Kampin bussiterminaalista, mutta Tampereen linja Postitalon pysäkiltä Kiasman edestä.
Tampereen suunnan bussit on hiottu Onnibus-konseptiin Turun linjaa huolellisemmin. Silmiinpistävin ero on bussin väritys: Tampereelle ajetaan Onnibussin punavalkoisessa kuosissa, mutta Turkuun menevissä sinivalkoharmaissa lukee ”Mikko Rindell”.
26.6.2012 | 3 | Lue koko artikkeli »
RSS 
- RSS-syöte: kuvasarjat
- RSS-syöte: kaikki kirjoitukset
Keskeisimmät aihepiirit
- Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
- Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
- Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
- Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
- Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
- Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
- Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
- Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
- Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä