ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

pukeutuminen

Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "pukeutuminen".

Klingel – kiireettömän aikuisen vaatekauppa

Minä, kaksi koiraa ja Klingelin vaatteita

Klingel on sponsoroinut tätä artikkelia lahjakortilla.

Klingel kertoo olevansa vaatekauppa aikuiseen makuun. Suomessa se on ilmoittamansa mukaan ollut vuodesta 2004, mutta ainakin minulle kyseessä oli uusi tuttavuus.

Koska olen varsin pitkä enkä aivan laihakaan, niin erityisesti isojen vaatteiden valikoima kiinnostaa. Kuten yleensäkin vaatekaupoissa, valikoima supistuu, mitä isompiin kokoihin mennään (pienikokoisilla varmaan sama juttu). Silti, kun valikoima on jo lähtiessä laaja, niin valinnanvaraa jää myös vähän erikoisemman kokoisillekin – Klingelissä itse asiassa yllättävänkin hyvin.

Vaikka Klingel mainostaakin olevansa enemmän aikuiseen makuun suunnattu, niin päädyin valitsemaan ostokseni valikoiman ehkä vähän nuorekkaammasta päästä. Haluanko kieltää keski-ikäistymiseni? Tai ehkä sekin vaikutti, että etenkin niissä ”aikuisemmissa” vaatteissa valikoima supistui merkittävämmin, mitä isompiin kokoihin mentiin.

Zalando on toimivaksi hiottu nettikauppa

Värikkäitä kahvikuppeja ja leikkuulauta

Zalando on suhteellisen nuori saksalainen vaatteiden, kenkien ja kodintavaran nettikauppa, joka viime vuonna saapui myös Suomeen. Zalandon ilmaantumista ei ole voinut olla huomaamatta, sillä sen verran laajaa sen mainonta ainakin netissä on ollut.

Minuun otettiin Zalandosta yhteyttä ja tarjottiin alennuskoodia, jos kirjoitan heistä täällä blogissa. Ja sehän minulle kävi.

Zalandon pääartikkeli ovat vaatteet, ja niitä minäkin aluksi katselin. Kun olen tällainen joka suuntaan suurikokoinen mies, niin valikoima oli etenkin housupuolella kovin rajoittunutta. Paidoista löytyi joitakin isompiakin kokoja (kun nyt kävin uudestaan, niitä löytyi paljon enemmänkin – olinko huono löytämään, vai onko niitä tullut lisää?). Hinnat olivat kuitenkin aika paljon korkeampia kuin mitä olen paidoista tottunut maksamaan. Toki ovat sitten merkkitavaraa.

Kaivarin Kanuuna on laadukkaan tavaran kirppis

Kaivarin Kanuunan tavaravalikoimaa

Ullanlinnaan on avattu uusi laatutavaraan suuntautunut kirpputori Kaivarin Kanuuna. Tai ei se ilmeisesti aivan uusi ole, avajaiset olivat jo vappuna. Minulta se on kuitenkin jäänyt huomaamatta, kun ei tule usein Merikatua pitkin käveltyä.

Ensimmäisen kerran kävelin Kanuunan ohi eilen maanantaina, jolloin se oli kiinni. Pähkäilin, että kuinkahan mahtaa kirpputori tuollaisella paikalla pärjätä. Onhan se kuitenkin vähän syrjässä asiakasvirroista. Merikatu ei ole mikään bisneskatu.

Kirppikselle sijainti on kuitenkin tärkeää paitsi ostavien myös myyvien asiakkaiden kannalta. Ja siinä taitaa olla Kaivarin Kanuunan valtti. Ympärillä on paljon asukkaita, joilta varmasti löytyy laadukasta, mutta tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa vaikka kuinka. Nyt heillä on kotikulmilla paikka, jonne viedä kamppeet myyntiin.

Bambusukat eivät kestäneet

Bambusukat

Puhelinmyyjä soitti minulle aikaisemmin keväällä ja teki tutustumistarjouksen bambusukista. En ole mitenkään periaatteellisesti puhelinmyyntiä vastaan ja tarjouskin kuulosti kohtalaisen hyvältä (kaksi paria postikulujen hinnalla), joten tilasin sukat.

Tilaukseen vaikutti myös se, että sukkien tarjoaja oli erittäin asiallinen eikä puhelussa ollut lainkaan vedätyksen makua. Hän teki moneen kertaan selväksi, että kyseessä on tilauspalvelu, jossa jatkossa tulee sukkia kotiin normaalihintaan, mutta jonka voi keskeyttää milloin vain.

Reinon kravatti

Koira ja kravatti

Illanvietto on mukavan rento silloin, kun parhaiten pukeutunut osanottaja on koira (vaikka tämä sitten kuolaisikin kravatilleen).

Kuva on otettu yhdistetyissä synttäri-, tupari- ja ystävänpäiväbileissä noin puolitoista viikkoa sitten (kuvassa ei ole päivänsankari, paitsi tietysti ystävänpäivän osalta).

Mutta miksi joku antaa koiralleen nimeksi Reino? Tai Reiska, kuten tuotakin Reinoa monien kaimojensa tavoin kutsutaan.

Kuva on epätarkka, eikä siitä siksi tällä kertaa ole tarjolla suurempaa versiota.

Talvella on pukeuduttava

Lumipyry Helsingissä

Ikävintä talvessa ei itse asiassa ole kylmyys sinänsä. Ulkona on yleensä ihan kivaa talvellakin, kunhan sinne asti pääsee – paitsi silloin, kun sää on kuten eilen. Kun viima pyryttää lunta suoraan naamaan, niin siinä ei ole mitään hauskaa. Mutta aurinkoisella pakkassäällä meren jäällä käveleminen on loppujen lopuksi ihan mukavaa.

RSS RSS feed

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusimmat artikkelit