AIHEET-BLOGIN KALENTERI

Aiheet : Kalenteri : Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2017

Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2017

  • Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2017: keskiviikko 18. tammikuuta
  • Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2018: torstai 18. tammikuuta
  • Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2019: perjantai 18. tammikuuta
  • Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2020: lauantai 18. tammikuuta
  • Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2021: maanantai 18. tammikuuta
  • Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 2022: tiistai 18. tammikuuta

Vuosittaisia ekumeenisia rukouspäiviä on Suomessa nykyisin kaksi. Niistä ensimmäinen, kristittyjen ykseyden rukouspäivä, on aina 18. päivänä tammikuuta (viikonpäivästä riippumatta). Siitä alkaa myös vuosittainen ekumeeninen rukousviikko, joka on joka vuosi 18.–25. tammikuuta.

Kristityt ovat hajaantuneet useisiin eri kirkkokuntiin, mutta se ei ollut Jeesuksen tarkoitus. Hän rukoili, että hänen seuraajansa "olisivat yhtä":

Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. (Joh. 17:11)

Kristittyjen yhteyden ekumeenisen rukouspäivän ja sitä seuraavan rukousviikon tarkoituksena on, että eri kirkkokuntien kristityt rukoilisivat yhdessä, että he olisivat yhtä siten, kuin Jeesus tarkoitti.

Kirkkovuoden kalenterissa kristittyjen ykseyden rukouspäivä sijoittuu loppiaisen ja laskiaisen väliin. Rukouspäivää seuraava päivä 19. tammikuuta on Pyhän Henrikin muistopäivä.

Nainen rukoilee vasten kalliota paikalla, jossa Jeesuksen uskotaan asettaneen Pietarin kirkon kallioksi (Tabgha, Israel).

© 2016-03-22 - NL (Niko Lipsanen) | Lisenssi: Creative Commons CC BY 4.0 Creative Commons CC BY 4.0 -lisenssi

Nainen rukoilee vasten kalliota paikalla, jossa Jeesuksen uskotaan asettaneen Pietarin kirkon kallioksi (Tabgha, Israel).