Aiheet : Tietosivut : Vasenkätisyys

Oletko vasenkätinen?

BLOGIRJOITUKSIANI:

Vasenkätisyys

Vasenkätisiä on todennäköisesti noin kymmenesosa väestöstä (arviot vaihtelevat viiden ja 20 prosentin välillä). Arviointia vaikeuttaa se, ettei vasenkätisyyttä tilastoida eikä sen määrittelykään ole yksiselitteistä.

Useimmiten vasenkätisenä pidetään henkilöä, joka pitää kynällä kirjoittaessaan käyttää siihen vasenta kättään. Käsillä tehdään kuitenkin paljon muutakin, ja monilla henkilöillä se vaihtelee, kumpaa kättä mihinkin käyttää. Vasenkätisyydessäkin on siten astevaihteluita: toiset ovat enemmän vasenkätisiä kuin toiset.

Tästä sivustosta

logo

Avasin tämän sivuston joulukuussa 2002 kerätäkseni tänne kirjoituksia ja tietoa vasenkätisyydestä. Nyttemmin kirjoitan vasenkätisyysjutut pääasiassa blogiini, mutta ylläpidän täällä vasenkätistä linkkikokoelmaa. Lisäksi sivulle on arkistoitu täällä aikaisemmin julkaistut kirjoitukset.

Sivuston ulkoasu pääsi aikojen saatossa vanhenemaan, joten uusin sen vasenkätisten päivänä 13.8.2009. Helmikuussa 2014 siirsin sivun osaksi Aiheita-blogin tietosivuja.

Sivuston nimi on kysymysmuodossa ("Oletko vasenkätinen?"), koska alunperin etusivulla oli vasenkätisyyttä koskeva kyselylomake. Lomake on sittemmin poistettu, mutta jätin nimen ennalleen. Kyselyn tulokset ovat omalla sivullaan.

Sivuston on tehnyt Niko Lipsanen, vasenkätinen maantieteilijä Helsingistä.

Sivustoa saa mieluusti linkittää muualta netistä – etenkin jos siteeraat sivuston sisältöä.

Sivukartta | Tietosuojakäytäntö

Aiheet : Tietosivut : Vasenkätisyys