HUOM! Nämä ohjesivut ovat ikivanhoja ja ovat olemassa täällä arkistoituina enää vain internethistoriallisena kuriositeettina. WordPress on näiden kirjoittamisen jälkeen päivittynyt moneen kertaan. Jos haluat oppia käyttämään sitä, googleta jostain vähän tuoreemmat ohjeet.

Aiheet : Wordpress-ohjeet : Käyttäjätasot

Käyttäjätasot

Käyttäjätasot

Jokaiselle WordPressin käyttäjälle on määritelty käyttäjätaso (rooli). Eri käyttäjät pystyvät tekemään WordPress-blogissa eri asioita riippuen siitä, mikä heidän käyttäjätasonsa on.

WordPressin käyttäjätasot ovat tilaaja, avustaja, kirjoittaja, päätoimittaja, pääkäyttäjä ja (moniasennusversiossa) super-pääkäyttäjä.

HUOM! Tällä sivulla kunkin käyttäjätason oikeudet on kuvattu laajimman vaihtoehdon mukaan. Jos oikeuksia on rajattu, ei käyttäjä välttämättä pysty tekemään kaikkia niitä asioita, joihin hänen käyttäjätasonsa voisi laajimman vaihtoehdon mukaan oikeuttaa.

Tilaaja (Subscriber)

Tilaaja voi lukea ja kommentoida kirjoituksia sekä muokata omaa profiiliaan.

Avustaja (Contributor)

Avustaja voi edellä mainittujen asioiden lisäksi kirjoittaa artikkeleita. Hän ei kuitenkaan pysty itse julkaisemaan artikkelia blogissa eikä muokkaamaan artikkelia tai poistamaan sitä enää sen jälkeen, kun joku muu on sen blogissa julkaissut.

Kirjoittaja (Author)

Kirjoittaja voi edellä mainittujen lisäksi myös itse julkaista kirjoittamansa artikkelit sekä muokata ja poistaa niitä myös kirjoittamisen jälkeen. Kirjoittaja voi myös siirtää tiedostoja, kuten kuvia, blogin palvelimelle.

Päätoimittaja (Editor)

Päätoimittaja voi edellä mainittujen lisäksi muokata, poistaa ja julkaista myös muiden kuin itsensä kirjoittamia artikkeleita (myös jo julkaistuja). Pääoimittaja voi kirjoittaa, muokata ja julkaista artikkeleiden lisäksi sivuja. Hän voi myös moderoida, muokata ja poistaa kommentteja, lisätä ja poistaa kategorioita (blogiartikkeleiden aihepiirejä) sekä hallita blogin linkkilistoja.

Päätoimittaja voi myös julkaista, lukea, muokata ja poistaa yksityisiksi merkittyjä artikkeleita ja sivuja sekä käyttää HTML- ja JavaScript-koodia.

HUOM! Jos käytössä on moniblogiasennus (WordPress MU), niin koodiominaisuudet ovat käytössä vasta pääkäyttäjätasolla.

Ylläpitäjätasot

Normaalissa WordPress-asennuksessa on vain yksi ylläpitäjätaso (pääkäyttäjä). Moniblogiasennuksessa (WordPress MU) on tämän lisäksi super-pääkäyttäjä. Pääkäyttäjän oikeudet riippuvat osin siitä, onko kyseessä normaali vai moniblogiasennus.

Pääkäyttäjillä on kaikki ne oikeudet, mitkä edellä luetelluilla käyttäjätasoillakin. Alla mainitut oikeudet tulevat niiden lisäksi.

Pääkäyttäjä (Administrator)

Pääkäyttäjä voi hyväksyä ja poistaa käyttäjiä. Hän voi muuttaa blogin asetuksia ja lisätä siihen uusia toiminnallisuuksia ottamalla käyttöön blogiin asennettuja lisäosia sekä vaihtaa blogin ulkoasuteemaan.

Normaalissa WordPress-asennuksessa pääkäyttäjä voi lisäksi asentaa ja poistaa lisäosia, muokata blogin ulkoasuteemoja sekä muuttaa käyttäjien tietoja. Moniblogiasennuksessa nämä toiminnot ovat mahdollisia vasta super-pääkäyttäjätasolla.

Super-pääkäyttäjä (Super Admin)

Super-pääkäyttäjätaso on olemassa vain moniblogiasennuksessa (WordPress MU, jossa yhdellä asennuksella voidaan hallita useita eri blogeja). Tällöin super-pääkäyttäjä pystyy yksittäisen blogin hallinnan lisäksi hallitsemaan koko blogiverkostoa.

MU = Multi User

» Seuraava sivu